Известие

Collapse
No announcement yet.

Датчик за нивото на маслото? Проблем?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Датчик за нивото на маслото? Проблем?

Колеги, тая работа за нивото на маслото на борда на 156-цата....всеки път е с различно мнение, но на 2-3 пъти ми се случва да покаже ниво под минимума и се почва едно пищене и мигане да съм ходил в дилъра....наблюдавам, че се случва все като колата е поседяла примерно 5-10 минути и я запаля пак...като я оставя после за малко повечко време и всичко е ток...качва се до средата, че и до максимума....

Някакви идеи?

Естесвено, масло си има....друг е проблема
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Бавно се отцежда надолу. Кво е маслото?
    2014: Deutschland über alles

Comment

И при мен се случва ... както показва на максимум - и при следващото палене изскача предупреждение, че съм под минимума... Според мен е или от датчика, или проблем с компютъра, защото само като изключа от контакт и веднага подам пак - веднага дава нивото на мах. А иначе за отчитането - в user manuala пише че трябва да се отчита само когато си спрял на равно, ако си спрял на наклон не е коректно показанието ...
      Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002

Comment

При мен при повторно стартиране не се оправя...чак след някоя друга минутка...а маслото си нямам идея какво е, честно казано...Бобо го е сипвал...но тъй като е първо след нови сегменти предполагам е гъстичко...

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
          но тъй като е първо след нови сегменти предполагам е гъстичко...
          Логиката е обратната, а датчика мисля, че изобщо не е скъп аз бих го сменил.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Колеги, тая работа за нивото на маслото на борда на 156-цата....всеки път е с различно мнение, но на 2-3 пъти ми се случва да покаже ниво под минимума и се почва едно пищене и мигане да съм ходил в дилъра....наблюдавам, че се случва все като колата е поседяла примерно 5-10 минути и я запаля пак...като я оставя после за малко повечко време и всичко е ток...качва се до средата, че и до максимума....

Някакви идеи?

Естесвено, масло си има....друг е проблема
            При мен проблема е същия.Само да добавя, че когато съм паркирал на наклон, също ми прави този номер, но може ид а е било съвпадение, защото само веднъж съм я спирал на поголям наклон.
            Alfa Romeo 156SW 2.4JTD 2003 Distinctive
            Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Comment

Днес си говорех с един колега и му се оплаквах от тоя датчик за нивото на маслото и се оказа, че и той го е преживял това, макар че той кара някакво Рено... Човека каза, че при него причината избщо не е била в датчика, а зацапани кабелни връзки (кабелни обувки, куплунг ... както там са го вързали). Едва ли в Реното датчика е същия, но ако някой знае къде точно е тоя датчик да каже да го позачистя ... Или той да пробва и да каже резултата
              Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002

Comment

аз ще го сменям тея дни...Бобо каза, че нещо кабеляците били кофти...дано се оправи...
                само дето всеки ден-нов проблем...не мога да смогвам вече

OEM & Ventura Garage

Comment

аз ще го сменям тея дни...Бобо каза, че нещо кабеляците били кофти...дано се оправи...
                  само дето всеки ден-нов проблем...не мога да смогвам вече
                  Абе ти за колко я купи тая кола?!?
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                    Абе ти за колко я купи тая кола?!?
                    За 10к...защо?

OEM & Ventura Garage

Comment

За 10к...защо?
                      Доколкото помня й ремонтира нещо по мотора, сега пишеш още сума ти неща, тая кола ще да е била подложена на сериозен тормоз. А още не си го докарал и до окачването, което неизбежно ще стане... На твое място щях да метна един "молотов" по караванката на автокъщата, от която си я купил
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Доколкото помня й ремонтира нещо по мотора, сега пишеш още сума ти неща, тая кола ще да е била подложена на сериозен тормоз. А още не си го докарал и до окачването, което неизбежно ще стане... На твое място щях да метна един "молотов" по караванката на автокъщата, от която си я купил
                        ММ...напротив, окачването е 6, имаше само 1 носач за смяна-за тяхна сметка...мотора вече също, за тяхна сметка...тея проблеми 3те сборно,за които питам са на стойност 100тина лв....имам да ги оправя тях и един термостат да сменя евентуално и това е....колата си е екстра...и много ме радва

OEM & Ventura Garage

Comment

ММ...напротив, окачването е 6, имаше само 1 носач за смяна-за тяхна сметка...мотора вече също, за тяхна сметка...тея проблеми 3те сборно,за които питам са на стойност 100тина лв....имам да ги оправя тях и един термостат да сменя евентуално и това е....колата си е екстра...и много ме радва
                          Щом те са платили значи е добре, колкото до окачване всички 156/147/GT идват със стегнато окачване в БГ и после за определен период от време отива цялото За колата е ясно, че е супер и те радва и мога само да ти пожелая да продължава да го прави На колко километра беше?
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Щом те са платили значи е добре, колкото до окачване всички 156/147/GT идват със стегнато окачване в БГ и после за определен период от време отива цялото За колата е ясно, че е супер и те радва и мога само да ти пожелая да продължава да го прави На колко километра беше?
                            пише 210...има шанс да е на толкова
                            Километрите не ме притесняват

OEM & Ventura Garage

Comment

пише 210...има шанс да е на толкова
                              Километрите не ме притесняват
                              Така е, важно е състоянието, но кола на тези километри с такива проблеми - загуба на компресия на сума ти цилиндри трябва да е бая изтормозена.
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                              X